top of page

איך להכין עדשים קלויות
חנות התבלינים - תבלין וטבע ברכה בהוד השרון שמחה להגיש לכם מתכון להכנת עדשים קלויות.
ניתן להשתמש בשיטה זו לקלית כל סוגי הקטניות.
החומרים הדרושים:
כוס עדשים לא מבושלות.
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית חו'יג' מרק
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את העדשים.
2. מעבירים אותן לסיר.
3. ממלאים בסיר מים עד 2 ס"מ מעל לעדשים.
4. מבשלים עד שהעדשים מתרכבות.
הערה: יש להוסיף מים מורתחים כל פעם שמפלס המים יורד.
4. לאחר שהעדשים התבשלו, מעבירים אותן למגש אפיה.
5. מפזרים עליהן מלח, שום, וחו'יג' מרק.
6. *אופים בתנור על אש בינונית כ-180 מעלות, ומערבבים כל הזמן, עד לייבוש
מוחלט של העדשים.
7. מוציאים ומקררים.
8. לשמור בקופסה אטומה.
*לאלו מבינכם שיש להם סיר טיגון של טפאל:
6. מכניסים לסיר הטיגון למשך 31 דקות.
7. מוציאים ומקררים.
bottom of page